تبلیغات
کوچ kooch

کوچ kooch
ماه فرو ماند از جمال محمد(ص) سرو نباشد به اعتدال محمد(ص) 
قالب وبلاگ

اسفناج  Spinach

نام علمی   Spinacia oleracea

كلیات گیاه شناسی

اسفناج گیاه بومی ایران است و از اوائل قرن اول میلادی کم کم به نقاط دیگر دنیا راه یافت . بطوریکه در تاریخ مسطور است اسفناج در قرن هفتم در چین و در قرن دوازدهم در اسپانیا کشت میشده است . کشت اسفناج در سال 1806 در آمریکا شروع شد .

اسفناج گیاهی است یکساله درای ساقه ای راست به ارتفاع نیم متر که برگهای آن پخن و نرم مثلثی شکل برنگ سبز می باشد . اسفناج نسبت به سرمای زمستان مقاوم است .

دو نوع اسفناج وجود دارد که بنام پائیزه و بهاره نامیده می شود . اسفناج بهاره در فصل بهار کاشته می شود و به اسفناج انگلیسی معروف است . نوع پائیزه آن که به خاک بسیار غنی احتیاج درد در پائیز کاشته می شود . گلهای اسفناج برنگ سبز کمرنگ می باشد .

اسفناج چون درای مواد غذایی فراوانی است کشت آن امروز در تمام نقاط دنیا معمول است .

تركیبات شیمیایی:

اسفناج از نظر داشتن ویتامین B3 بسیار غنی است و بنابراین داروی مهمی برای برطرف كردن بیماری پلاگر است .( پلاگر یک نوع بیماری است که بعلت کمبود ویتامین B3 در بدن تولید می شود و نشانه های ضعف بدن ، تشنج ، اختلال در دستگاه هاضمه و بوجود آمدن لکه های قرمز روی بدن است .)

ضمنا در اسفناج مقدر زیادی آهن ، ید ، لسیتین ، کلروفیل ، کاروتن ، اسید اگزالیک و اسید ارسنیک وجود دارد در صد گرم اسفناج خام مورد زیر موجود است :

انر‍‍‍ژی                       20 كالری

آب                           90 گرم

پروتئین                      3 گرم

چربی                       0/3 گرم

مواد نشاسته ای        3/5 گرم

كلسیم                     90 میلی گرم

فسفر                       50 میلی گرم

آهن                          3/2 میلی گرم

سدیم                       70 میلی گرم

پتاسیم                     470 میلی گرم

ویتامین آ                    6000 واحد

ویتامین ب 1              0/1 میلی گرم

ویتامین ب 2              0/2 میلی گرم

ویتامین ب 3              0/6 میلی گرم

ویتامین ث                40 میلی گرم

خواص داروئی:

برگ اسفناج از نظر طب قدیم ایران كمی سرد و تر است و برخی عقیده دارند كه متعادل است یعنی نه سرد است و نه گرم .

1) برگ اسفناج منبع غنی ویتامین A ، B3 ، C و آهن و پتاسیم می باشد .

2) بدن را قلیایی می كند .

3) خنك كننده است و برای پائین آوردن تب مفید است .

4) ورم روده كوچك را رفع می كند .

5)برای ورم ریه مفید است .

6)ملین است و یبوست را برطرف می كند .

7)برای لاغر شدن و وزن كم كردن مفید است .

8) اسفناج بدلیل داشتن ماده ای بنام اسپیناسین هضم غذا را تسریع می كند . این ماده باعث تحریك معده و ازدیاد ترشحات آن می شود .

9) خوردن اسفناج در رفع تشنگی موثر است .

10)برای از بین بردن ورم و درد گلو مفید است .

11) برای رفع سرفه های خشك برگ اسفناج را با حو پوست كنده و روغن بادام بپزید و بخورید .

12)آش اسفناج با گشنیز برای سردردهایی كه ناشی از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارشی است مفید می باشد .

13)اگر آش اسفناج را ب آب لیمو و سماق و یا آب غوره بخورید سردردهای ناشی از اختلال كیسه صفرا را برطرف می كند .

14) خوردن اسفناج از سطان جلوگیری می كند مخصوصا در افرادی كه به مصرف الكل و سیگار دست دارند .

15)حقیقات دانشمندان نشان داده است كه اسفناج در پیشگیری سرطان روده بزرگ ، معده ، پروستات ،‌حنجره و رحم موثر است .

16)اسفناج كلسترول خون را پائین می آورد .

17)بهترین دارو برای كسانی است كه مبتلا به كم خونی هستند .

18) اسفناج مانند جارو روده بزرگ را تمیز می كند .

19)ترشحات لوزالمعده را افزایش می دهد .

20)اسفناح سبزی مفید برای تقویت اعصاب است .

21)اسفناج پته برای رفع بیماری آسم و گرفتگی صدا بسیار موثر است .

22)رماتیسم و نقرس را درمان می كند .

23)برای زیاد كردن شیر در مادران شیر ده موثر است .

24) سابقا نوعی شربت از اسفناج تهیه شد كه در معالجه خونریزیها و كم خونی از آن استفاده می كردند .

25) تخم اسفناج ملین و خنك كننده است .

26)تخم اسفناج برای برطرف كردن ورم كبد و یرقان مفید است .

27)اسفناج تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش می دهد .

28) اسفناج چون دارای كلروفیل است عضلات روده را تحریك كرده و تخلیه مدفوع را آسان می كند .

29) اگر كسی مبتلا به حبس البول یعنی بند آمدن ادرار است می تواند با مخلوط نصف فنجان آب اسفناج این ناراحتی را درمان كند . با همان مقدر روغن بادام یا روغن زیتون مخلوط كرده و باو بدهید .

30)اسفناج را در سالاد خود بریزید و میل كنید .

مضرات :

اسفناج بعلت داشتن اگزالات برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگهای كلیه و مثانه مناسب نیست ضمنا آنهائیكه سرد مزاج هستند باید اسفناج را با ادویه گرم نظیر زنجبیل و هل میل نمایند




طبقه بندی: خواص گیاهان دارویی استان،
برچسب ها: گیاهان دارویی، اسفناج، خواص دارویی،
[ چهارشنبه 10 خرداد 1391 ] [ 08:23 ق.ظ ] [ ولی اله عنبری ]
.: Weblog Themes By Pichak :.

درباره وبلاگ


در این وبلاگ سعی شده با بررسی و شناخت فرهنگ و تمدن غنی لری مخاطب آشنا شود و فرهنگ ها و آداب وسنن گذشتگان به نحوی موثر به نسل حال و آینده انتقال یابد . تلاش برآن است که حقایق مهم تاریخی استان منتشر شود تا ضمن بهره لازم بتوانیم اثرات مثبتی در جامعه داشته باشیم. ضمنا" جهت جذابیت بیشتر در این وبلاگ از موضوعات و لینکهای متنوعی استفاده خواهد شد . امید است بیننده گان محترم بهره کافی و وافی را از موضوعات ببرند .

آمار سایت
بازدیدهای امروز : نفر
بازدیدهای دیروز : نفر
كل بازدیدها : نفر
بازدید این ماه : نفر
بازدید ماه قبل : نفر
تعداد نویسندگان : عدد
كل مطالب : عدد
آخرین بروز رسانی :
امکانات وب
آهنگ
نظر سنجی
ذکر ایام
هفته آب و هوا اوقات شرعی
لیگ برتر فوتبال ایران
استخاره با قرآن کریم
استخاره آنلاین با قرآن کریم

دیکشنری آنلاین

.

آپلود نامحدود از وب سایت متیل

آپلود عکس


منع کپی برداری ارسال لینک داغ کن - saedeconomy.mihanblog.com دعای فرج

اللّهُمَّ كُنْ لِوَلِیِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَةِ وَفی كُلِّ ساعَةٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَقائِدا ‏وَناصِراً وَدَلیلاً وَعَیْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَك َطَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً

موتورجستجوگر

Google

دنا
در كل اینترنت ،گوگل
درزیبا وب

آمار Web Analytics